Perjantaina söin aamusta hedelmiä ja Activia Vilja-jogurttia kun niitä vielä muutama jääkaapissa näytti olevan. Päivä oli mitä aurinkoisin vaan minä en saanu itseäni edes tuohon lähipellon laduille lähtemään ja sitten isäntä jo soittikin että saa tulla leipomolta hakemaan. Paistoin valmismarinoidun porsaanfileen jonka olin edellispäivänä ostanut mutta en sitten pystynyt sitä syömään - tällä hetkellä pidän eniten kananlihasta, lohesta ja jauhelihasta. Lähdimme mieheni kanssa käymään naapurikaupungin marketissa ruokaostoksilla kun lähikauppa alkoi vähäsen kyllästyttämään - tuli vaan valittua väärä marketti (liian ahtaat käytävät ja lopuksi tönkkö kassatyöntekijä) eikä ollu eka kerta. Tuonne tulee nyt sitten mentyä vain jos on jokin todella hyvä tarjous muutoin käymme vain toisessa suuressa marketissa kun on haluja käydä naapurikaupungissa. No, perjantai meni sitten napostellessa välillä leipää ja maitoa, välillä hedelmiä ja jogurttia. Ja viime viikonlopun kermaliköörin loppua lasillisen nautiskellessa. Normaalit koiran ulkoilutukset ainoita liikunnaliisia tapahtumia josei lasketa imurointia :) Pikkasen harmitti saamattomuuteni mennä nauttimaan aurinkoisesta päivästä tuohon lähiladuille....

Lauantaina olin päättänyt että nyt rouva riittää tämä jahkailu. Aamupalaksi jogurttia ja hedelmiä sekä vihreätä teetä. Autolla hautausmaan parkkiin kera Rita-koiran. Laitoin valjaat koiralle ja kytkin koirani vyöremmeen ja laitoin kävelysauvat käsiini ja niin sitä lähettiin tarpomaan Simpsiön mäkeä ylös. Mikä ihanuus kulkea metsän välissä kulkevaan polkutietä. Syke nousi mukavasti ja lämmin olo virtasi kehooni. Ritakin hyvin jaksoi vaikka jännitin miten kennelyskästä on selvitty vaikka se olin hyvin lievänä (pari kertaa yskähteli kun kiihtyi perheen kotiin saapumisista) - saattoi olla myös matoja Rita kun jostain syystä jäi syksyllä madottamatta joten annettiin matokuuri nyt. Yritin nuota jätöksiä tutkiskella mutten ihan päässy selvyyteen oliko siinä vain sulamatonta ruokaa vai oliko ne läikät matoja...  Lenkiltä palattua join Mehukatti-sekamehua lasillisen ja kaapista löytyneen Kellogs-myslipatukan.

Jälleen piti mennä ruokakauppaan kun unohdin Ritan makupalat ostaa treenejä varten eikä me kyllä perjantaina saatu aikaiseksi päättää päivän ruuastakaan joka sitten oli itsetehty pitsa - kebab-ananas-paprikatäytteellä. Ja sunnuntaiksi ostettiin karjalanpaistia (katotaan nyt miten minä sitä sitten syön...). Pitsaa söin yhden slicen - sitäkin yleensä menee kerralla parikin palaa mutta nyt täyteläinen olo tuli yhdestä palasta. Siinä se aika meni kotihommia tehdessä - furminointia, jälleen imurointia, pyykkien laittamista ja sen sellaista. Tyttären kanssa keskustelua - tainnu periä äitiltään tätä mielialavaihtelua ja toisaalta ne kuuluu teini-ikään, hän vaan toivoo ettei ne olisi noin voimakkaita... Piristykseksi tytär lähti naapurikaupunkiin markettiostoksille siksi aikaa kun olin Ritan kanssa treeneissä. Kotiin tultua sitten vielä pihalla oloa hetkisen kera naapurien ja heidän koirien. Söin  toisen pitsan palan kera rasvattoman maidon.  Lepäilin Ritan kanssa ja loppuilta menikin sitten hedelmiä syöden ja loppulasi vielä kermalikööriä. Ja energiaa sitten saattoi kulua loppuillan tapahtumien kautta ku tämä rouva kiehahti oikein kunnolla rakkaalle miehelleen - on välistä sellaanen kyläluuta jottei älyä pysyä tietyssä tilanteessa sitten millään kotona... mutta se on nyt käyty läpi ja tänään on uusi päivä eikä meillä ole tapana pahemmin menneitä kaivella - huitaastu mikä huitaastu.

Tämän aamun aloitin Activia Vilja-jogurtilla - meni nyt sitten viimeinen :) Ja laiton auton lämmitykseen ja odottelen vielä tunnin verran ennenkö lähdetään Ritan kanssa jälleen tarpomaan Simpsiön mäkeä ylös.  Alan tässä suunnittelemaan maanantaista perjantaihin ruuat jotttemme sitten sortuisi grilliruokiin - lapset siis syövät lounaan koulussa, mies kotona ja minä töissä. Välipalat teen myös valmiiksi aamuisin lapsille jotta söisivät sen kun tulevat koulusta. Miestäkin yritän houkutella syömään pienen välipalankin sillä minun tullessani töistä olisi tarkoitus lähteä iltakävelylle ja sen jälkeen vasta kevyt iltapala kuuden seitsemään aikaan kun olemme palanneet lenkiltä. Myös koiran iltaruoan antamista aikaistetaan tunnilla jotta se tuossa puoli kuuden aikaan on jo hyvästi sulanut.  Josko minäkin sitten olisin kotona edes hetkisen pirteämpi ja jaksaisin keskittyä lasten läksyihin siihen osaan mitä ei ole sitten iskän kanssa saatu selvitettyä (matemaattisen jutut on isän kontolla ja kielijutut sitten äitin kontolla :) )  Huomenna sitten lisää sunnuntain ja kuulumisia tai sitten tiistaina :)