Aamun aloitin lasillisella tuoremehua. Aamulehtien lukua ja koiran ulkoilutusta jonka jälkeen istahdin pitkäksi toviksi tietokoneen ääreen. Lumitöitä sai tehdä lämpimikseen ennen ruokakauppaan ja apteekkiin menoa.  Vähäinen aamupala kostautui joten söin Pirjon Pakarin Ruiskakko-viipaleen runsaalla voimäärällä ja lasillisen rasvatonta maitoa ennen asioille lähtöä. Kotiin päästyäni söin yhden omenan. Myöhäiseksi lounaaksi (tein kun isäntä kotiutui töistä) hernekeittoa valmispötkylästä kera Pirjon Pakarin perunalimppuviipaleen. Maltoin laittaa Oivariinia (normaalisuolainen :) ) vain vähäsen ja Edam-juustoviipaleen päälle. Juomana pari pientä lasillista rasvatonta maitoa. Jälkiruuaksi tein kaksi uunipellillistä ropsua (pannukakkua :) ). Makeaa hyvää, ropsua meni neljä viipaletta kera mansikkahillon ja pari pientä lasillista rasvatonta maitoa. Olo oli täyteläinen sopivasti :) Ruuan päälle pieni lepohetki sängyssä maaten ja kuunnellen kuulokkeiden kautta (isäntä  kun kattoi tv:tä) Feng Shui : the powerful philosophy to enhance positive energy flow (Spirituals vitamins, Music for body and Mind)

ja lukien lehtä . Nukahdin hetkeksi kunnes puhelinsoitto herätti. Olisin kyllä vielä vähäsen nukkunut joten herääminen ei ollut niin piristävä. En viitsinyt kuitenkaan siinä vaiheessa mennä uudelleen päiväunille. Käytin Rita-koiraa ulkona saadakseni itsellenikin raitista ulkoilmaa herätäkseni kunnolla.

Television katselu iltapäivästä sain minut syömään vielä pari ropsun palasta ilman lisukkeita. Join lasillisen vettä kun tunsin itseni janoiseksi. Iltapalaksi keitin riisiä ja söin muutaman palan eilistä lohta. Riisiveteen laiton rypsiöljyä ja suolaa. Söin riisiä kaksi annosta (1,5 dl kuivaa riisiä keitin). Kylmä lohi ei ollut minun makuuni enkä sitä muutamaa suupalaa enempää ottanutkaan. Yllättävän täyttävää riisi oli. Juomaksi jälleen lasillinen vettä.  Olo ruuan jälkeen raukea mutta muutoin mielialani hiukan äreä johtuen päivän tapahtumista pienine vastoinkäymisineen ja tuittuiluni kohteeksi joutui kukapa muukaan kuin rakas mieheni.   Tunnin päästä iltapalasta vai olisiko päivällisaika viiden aikaan parempi nimitys siitenkin, jahkailin etten ole paljo liikuntaa tänään sitten harrastanu ja uloslähteminen tuntui juuri silloin vaikealta. Päätin kokeilla sohvalla (meillä aika jykevät sohvanpäälliset, ei todellakaan mitkään pehmeät) voimistelua selällä maaten. Jalkojen nostelua koukkuun ylös, vatsann päälle suoraksi jne. Lonkissa tuntui ja samoin polvitaipeissa, enkä saanut ihan suoraksi ylöspäin jalkojani. Kokeilin myös miltä tuntuu tehdä perinteinen vatsalihasliike. Paljon ei pää-ylävartalo noussut ja aluksi tuntui ettei tuolla "pelastusrenkaiden" alla mitään lihaksia ole mutta muutaman vedon jälkeen alkoi sopivasti tuntumaan. Ei se ollutkaan hankala seurata tuosta asennosta samalla televisiota - sisäliikuntalajit kun ei motivoi minua, kaipaa sitä raitista ulkoilmaa.  Nousin istumaan ja liikuttelin sitten käsiä ylös alas ja sivulle ja pyörittelin hartioita - jestas mikä rutina olkapäistä kävi ja kyllä nuo lapaluutkin aika jumissa on. Tästä siis voisin tehdä joka iltaisen jumppahetken tv:n katselun lomassa. Lopuksi vielä kaulanvenyttelyä ja pään liikuttelua :)  Piristynyt en tästä vaan väsähdin puoli kahdeksan aikaan ja menin nukkumaan kun televisiostakaan ei tullut mitään juuri silloin mikä olisi minut vielä hetken pitänyt hereillä ja tietokoneella olin jo riittävästi ollut.  Ja tästä sitten tuli se tyypillinen jokailtainen ärtymys-väsymys tunne kun vielä on herättävä ennenkö saa ruveta kunnolla yöunille ja taas mies-rukka sai huutia. Kävin jälleen ulkona Rita-koiran kanssa mutta ei mun mieliala muuttunu miksikään, riitamielellä sitten nukahdin ja tänä aamuna en sitte herännyt miehen kans (kun ei kerran ollut pakko) välttääkseni puhumisen - ja eipä hänkään sitten mitään kysellyt.  Yön sain kyllä nukuttua normaalisti mitä nyt sängyssä nukkuvan koiran kanssa voi joka tykkää nukkua juuri mun jalkoja vasten :) Tähän nukkumistyylin olen tottunut ja en nyt vielä harkitse koiran poistamista sängystä - pikemminkin seuraava sänky voisi olla hiukan leveämpi :)

Aamupala on tärkeä syödä kunnolla ja ulkoilu vähintään tunnin pari sitten että tulee kunnolla lämmin ja syke nousee on tarpeen joka päivä. Ainakin kun nyt vertaa maanantain ja tiistain fiiliksiä. Katsotaan miten sitten keskiviikko menee - on ainakin tiedossa saunaan meno.