Aamu alkoi

Maltoin laittaa huomattavasti vähemmän sokeria puuron päälle kuin tähän asti olen laittanut - tavoitteena siirtyä marjoihin tms.  Rasvatonta maitoa olen käyttänyt jo vuosikausia joten sitäkin laitoin puuroon nyt kun laitoin vielä sokeria.  Nautiskelin rauhallisesti puurolautaseni ja huomasin miten hyvänmakuinen on kaurapuuro joka ei maistu enimmäkseen sokerilta!

Ennenkuin lähdimme naapurikaupunkiin söin vielä yhden Activia Vilja jogurtin jotka ostin kyllä vahingossa kun oli tarkoitus ostaa lapsille Activia Mansikkaa. Lapset eivät oikein viljaisesta pitäneet mutta minä pidän tästä mausta. Meillä yleensä on ostettu Kidius Gefilus-jogurtteja tai Lindahlsin Turkkilaista tai Kreikkalaista jogurttia johon ollaan laitettu hedelmiä (ja minä vielä sokeria...). Tiedä sitten tämän Activian terveysvaikutteista - en ole kovin mainosvaikuitteinen :)

Omaa hyvinvointia (pojankin :)) parannettiin käymällä parturissa - nyt on hiukset hetken aikaa mukavan lyhkäiset ja tyyli on epäsymmetrinen - toiselta puolelta lyhyt ja toiselta puolelta pitkä, sopii hyvin luonteeseeni :) Seuraavalla parturikerralla olisi tarkoitus sitten ottaa paria hiusväriä piristykseksi kevääseen.

Tyttären henkistä hyvinvointia lisättiin käymällä vihdoinkin sisustusliikkeessä selailemassa tapettikuvastoja ja hakemassa seinämaalivärimalleja - seuraava vaihe onkin katsoa paljonko tarvitaan tapettia ja minkä värisiksi muut seinät ja mitä ne arviolta sitten kustantaa - ei aivan edullisemmasta päästä näytä olevan...

Ruokakaupasta ostin norjalaisen ruodottaman lohifileen kun ajattelin kokeilla muutakin kuin kirjolohta - sitä en sitten pohtinu kumpi on terveellisempi kala tai ekologisempi mutta tuosta linkistähän ainakin jotakin selviää www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Kirjolohi+on+parasta+terveydelle+mutta+ahven+onymp%C3%A4rist%C3%B6yst%C3%A4v%C3%A4llisin+ruoka/HS20060308SI1AU02gqo

Maustin lohen suolalla ja valkopippurilla ja laitoin fileen uuniin. Poika ei  nyt lohesta väliitänyt joten laitoin hänelle pinaattilättyjä - pitäisipä muuten kokeilla tehdä niitäkin joskus itse. Söin lohta tilillä maustetun kermaviilin, perunan ja valkokastikkeen sekä pelkän keräkaalin kera. Juomaksi otin veden.  Ja jälkiruuaksi omenan. Jälleen söin rauhallisesti nautiskellen lohen mausta - ehkä hiukan liikaa tuota kermaviilikastiketta joka vei lohen makua.

Iltapäivästä lähdin kävellen lasten kanssa Eeva-mumman (miehen äidin) luo hakemaan lainaksi puntaria. Pojan suostuttelin ottamaan polkupyörän mukaan kun ajattelin jottei hän välttämättä jaksa kävellä noin kolme kilometriä mummalle - sohjoinen lumi olikin sitten ongelma pyörällä ajamiseen joten vuorotellen sitten talutettiin pojan pyörää. Mummalla join pari kuppia teetä maidon kera - ilman sokeria mutta pullapitkon paloja meni sitten neljä :) Mummalta kävelimme vielä ruokakauppaan hakemaan mehua ja isännälle tupakkia (onneksi minä en ole tähän piristeeseen sortunut ja ei ole pariin vuoteen tarvinnu hiprakassakaan maistaa). Kaupasta oli kävelymatkaa jotain nelisen kilometriä joten kaikenkaikkiaan lenkkimatkaa kertyi kahdeksan kilometriä kun mummalta kauppaan oli kilometrin verran. Puntari, mehupullo, tupakit ja lasten ostokset lisäsivät painoa riittävästi mulle ja vielä kun 9-vuotiaan polkupyörää lykkäs välillä lumisohjossa niin kyllä rouva lämpes! Ihan nautinnollinen kävelymatka ei ollu - auton pakokaasut otti nenähän ja rasitus olkapäillä tuntui.  Pienoinen lumisade ei haitannu ja viime metreillä iski spurttivaihde päälle :)

Riisuttuani söin vielä Päärynä Kidius Gefilus-jogurtin kun tämä uusi maku ei miellytä lapsia ja join lasillisen vettä. Lepäsin hetken sängyn päällä ja tunne oli väsynyt mutta sanotaanko se sitten että oli euforinen olo :) Käytin vielä Rita-koiraamme ulkona tuossa pihassa kun hänellä näyttää olevan kennelyskän oireita niin en lähde nyt sen pidemmälle ennenkö koira on paremmassa kunnossa.

Iltapuhteitten jälkeen (hammaspesu ja naamapesu) menin nukkumaan. Yöllä kääntyilin kuten normaalistikki - saattaa johtua siitä että koira nukkuu sängyssämme ja sänkymme on jo useamman vuoden vanha joten sen olisi syytä vaihtaa uuteen. 

Päivä sujui suht rauhallisesti johtuen että olen talvilomalla ja lapset myös - isäntä kylläkin on töissä joten saa tätä omaa aikaa esim. kirjoitella näitä tuntemuksia tänne :) Katsotaan mitä tämä päivä tuo tullessaan - siitä sitten huomenaamulla saatte lukea :)